Naše BYLINKY na vašem TALÍŘI v Hotelu ATLANTIS. To jsou bylinky, které NECESTUJÍ!
16. 7. 2024Bylinky najdete téměř v každém pokrmu z našeho nového Á la carte menu. Šéfkuchař Jakub Fusek je používá i do dezertů. V kuchyni Hotelu ATLANTIS se jich spotřebuje opravdu hodně, a proto jsme rozjeli náš nový miniprojekt „Bylinky z naší zahrádky“.
Těmto zeleným vitaminovým přeborníkům věnujeme náležitou pozornost. Jsou cenným zdrojem prospěšných látek, dodávají jídlu aroma, lepší chuť i vzhled. Věděli jste, že listy kontryhelu obsahují víc vitamínu C než pomeranče? Nebo obyčejná pažitka – vůbec není obyčejná! Lidé ji používali v kuchyni již v době před Kristem. Je zdrojem vitamínu C, provitamínu A, nebo vitamínu B2, obsahuje řadu minerálních látek a její silice působí protizánětlivě.
Ve kterých pokrmech naše bylinky najdete? Třeba TYMIÁN v Domácích ravioli s kohoutím prsem, nebo v Argentinském mramorovaném rib eye steaku, v Česnekovém krému a také v Kuřecím supreme. PETRŽELKA nesmí chybět v Hovězím vývaru, MÁTA stojí frontu na Letní drinky z našeho Pool Baru, a dokážete si snad představit Vařené brambory bez pažitky?
Najít místo pro naši novou bylinkovou zahrádku v rozlehlém areálu Hotelu ATLANTIS nebylo nic těžkého. Za minimální péči se nám voňavé záhony odvděčují bohatou úrodou. A tak máte jistotu, že bylinky, s nimiž se setkáte na Vašem talíři v hotelu Atlantis, nepřicestovaly zdaleka, ale vyrostly přímo tady.
Přijďte ochutnat nové Á la carte menu s bylinkami, které vyrostly v naší zahrádce!